Mainos
Mainos

Kiviniemi ei kannata kerjäämisen kieltävää lakia

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) suhtautuu kielteisesti kerjäämisen kieltävään lakiin. Kerjäämisen taustalla oleva rikollisuus on Kiviniemen mielestä kuitenkin torjuttava. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen Uutiset.

- Kyllä hallitus haluaa torjua kaiken sen rikollisuuden, jota jonkin verran kerjäämisen taustalta löytyy. Me tulemme hallituksessa tekemään päätökset ensi viikolla iltakoulun jälkeen. Se oma selkäydinreaktio kerjäämisen kieltämiseen on kyllä kielteinen, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen mielestä tärkeintä on löytää uusia keinoja siihen, että taustalla oleva rikollisuus saadaan kuriin.

- Näyttää siltä, että on vaikeaa erottaa sellainen normaali pummaaminen ja rikollinen kerjääminen toisistaan. On hyvä iltakoulussa katsoa kunnolla kaikki argumentit.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok) asettama työryhmä esitti viime viikolla, että ammattimainen kerjääminen ja sen organisointi kiellettäisiin lailla.

Useat asiantuntijat tyrmäsivät esityksen tuoreeltaan tarkoitushakuisena ja syrjivänä. Sen katsottiin kohdistuvan erityisesti ulkomailta Suomeen tulleisiin romaneihin.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme