Mainos
Mainos

Kiviniemi ei lämpene leikkauksille

Pääministeri Mari Kiviniemi ei lämpene leikkauksille. Kiviniemi haluaa hallituksensa keskittyvän kasvun aikaansaamiseen yksisilmäisen budjetin tasapainottamisen sijaan.

Kiviniemi sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kuopiossa, että keskusta tarttuu leikkauksiin vasta viimeisenä keinona.

Tällä viikolla alkavassa budjettiriihessä keskusta haluaa antaa helpotuksia pienituloisille.

Keskusta vaatii, että kunnallisverotuksen perusvähennykseen tehdään inflaatiotarkistus ensi vuodelle. Perusvähennys koskee pienituloisia. Yläraja kulkee noin 18 000 euroa vuodessa ansaitsevien kohdalla.

"Vaalikampanjointi voi odottaa"

Pääministeri vieroksuu vaalikampanjan aloittamista jo nyt, vaikka hän onkin huomannut, että SDP:n nettisivuilla vaalikello jo käy.

- Jatkuvan vaalikampanjan käyminen on opposition etuoikeus.

Kiviniemi muistutti kuitenkin kaikkia vastuuntuntevia hallituspuolueita, että kampanjarukkaset kannattaa laittaa vähäksi ajaksi vielä naulaan.

Kiviniemi ei oikein innostunut puoluesihteeri Timo Laanisen ajatuksesta, että porvarihallituksen voi estää vain, jos demarit pääsevät vaaleissa paalupaikalle.

Kiviniemen mielestä vaalitulos ja ohjelma ratkaisevat.

Katso Matti Maunun juttu Kuopiosta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme