Mainos
Mainos

Kiviniemi: Ei presidenttiä EU-kokouksiin

Pääministeri Mari Kiviniemellä on selkeä sapluuna seuraavasta EU:n huippukokouksesta eli Eurooppa-neuvostosta.

- Päämiehet keskustelevat ja ulkoministerit ovat paikalla ja kuulevat keskustelun suoraan, kun on kyse EU:n ulkosuhteista.

Kiviniemi sanoo, että Suomen edustaminen Eurooppa-neuvostossa on nyt ratkaistu täysin yksiselitteisesti.

- Suomea edustaa Eurooppa-neuvoston kokouksessa pääministeri. Jos tällaisia kokouksia on, jossa on avustava henkilö on paikalla, niin Suomesta se on aina ministeri.

Tasavallan presidentin mahdolliseen osallistumiseen joskus vielä Eurooppa-neuvoston kokoukseen Kiviniemi vastaa yhdellä sanalla: Ei.

Kiviniemi sanoo lähtevänsä ensimmäiseen huippukokoukseensa syyskuun puolivälissä erittäin motivoituneena. Ulkosuhdeasioiden lisäksi listalla on EU:n talouspoliittinen koordinaatio.

- Nämä ovat semmoisia asioita, jotka eivät muiden ministereiden tasolla etene. Kun puhutaan isoista kysymyksistä, jotka liippaavat hyvin läheltä perussopimusta eli herää kysymys, pitääkö perussopimusta muuttaa, ilman muuta ne ovat päämiestasolla edistettäviä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot