Mainos
Mainos

Kiviniemi: Eurotakuiden kasvattaminen torjuttiin toistaiseksi

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan Suomi sai perjantain EU-huippukokouksessa torjuttua yksittäisten euromaiden takuiden kasvattamisen, mutta paineet eivät ole poistuneet.

Kiviniemi sanoi eduskunnassa vasemmistoliiton välikysymykseen vastatessaan, että takausten lisäksi Euroopan rahoitusvakausvälineen todellista lainanantokykyä voidaan kasvattaa myös muulla tavalla. Hänen mukaansa on tärkeää selvittää, mitä keinoja on tosiasiallisesti mahdollista käyttää.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Paavo Arhinmäki (vas.) sanoi, ettei edes valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) tunnu ymmärtävän Kiviniemen perjantaisia puheita. Arhinmäki viittasi Kataisen lausuntoon, jonka mukaan Kiviniemen on itse selvennettävä sanomisiaan.

- Ei ole helppoa mennä selittämään äänestäjille, että ongelmamaiden tukipaketti nousee kahdeksasta miljardista kaksinkertaiseksi ja samaan aikaan puhua uskottavasti tarpeesta poistaa kestävyysvaje, Arhinmäki sanoi.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta keskustelun päätteeksi illalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme