Mainos
Mainos

Kiviniemi ja Arhinmäki gallupnoususta: Asiapitoisuus on tehonnut

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi sanoo, että keskustan vahva vire puoluegallupissa kertoo vaalikampanjan tehosta.

- Asialinja ja kamppailu ovat alkaneet vaikuttaa.

Keskusta on 19,8 prosentin kannatuksellaan MTV3:n puoluegallupissa aivan kokoomuksen (19,9 %) kyljessä. Helmikuisesta mittauksessa keskustan kannatuslukema oli 19,3 prosenttia.

Valtakunnallisen kyselyn tulos istuu Kiviniemen mukaan siihen keskustan linjaan, että koko Suomi on tärkeä.

Kiviniemen mukaan nyt on oleellista kiertää innostamassa ihmisiä ylipäätään lähtemään äänestysuurnille. Helsingistä kampanjoimasta tavoitettu Kiviniemi ei halua ottaa kantaa muiden puolueiden galluplukemiin.

"Täysin epäselvää, mikä on suurin puolue"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sen sijaan kiinnittää huomiota perussuomalaisten laskuun.

- Mitä lähemmäs vaaleja mennään, niin sitä enemmän ihmiset hakee myös sitä vaihtoehtoa, joka kertoo miten asioita voisi tehdä toisin. Ei vain niitä, jotka kertoo, mitkä asiat on väärin.

Vasemmistoliitto on kohentanut kannatustaan helmikuusta 0,4 prosenttiyksiköllä 7,7 prosenttiin.

- Tietysti pitää sanoa, että ei tuo gallupin taso ole ollenkaan se mitä me tavoitellaan, mutta suunta on tietysti oikea.

Arhinmäki uskoo, että nousun takana ovat johdonmukaiset vaatimukset esimerkiksi 750 euron perustulosta ja palveluiden parantamisesta.

Myös puolueiden kärjessä kokoomuksen etumatkan katoaminen on Arhinmäen mielestä huomionarvoista.

- Vielä on täysin epäselvää, mikä on suurin puolue. Tämä mahdollistaa myös sen, että lähdetään rakentamaan sen tyyppistä hallitusta, joka voisi lähteä punavihreältä kansanrintamapohjalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme