Mainos
Mainos

Kiviniemi: Japanin ydinvoimaloiden tilanne huolestuttava

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan tilanne Japanissa on vakava ja varsinkin ydinvoimaloiden osalta huolestuttava, eikä kaikilta osin hallinnassa.

Kiviniemi kommentoi asiaa iltapäivällä hallituksen neuvottelun jälkeen. Hallitus kuuli arvioita muun muassa seismologian laitoksen ja Säteilyturvakeskuksen asiantuntijoilta. Kiviniemen mukaan humanitaarisen avun osalta tilanne alkaa parantua.

- Nyt on tärkeää, että ihmiset Japanissa saavat turvaa, suojaa ja ruokaa, ja tilanne saadaan siellä vakautettua mahdollisimman nopeasti, Kiviniemi sanoi STT:lle.

Suomalaisia on Japanissa noin 300. Heidän osaltaan asioiden pitäisi olla suhteellisen kunnossa.

- (Hallituksen neuvottelussa) ei tullut ainakaan esiin, että suomalaiset olisivat siellä hankalassa tilanteessa, Kiviniemi vastasi kysymykseen suomalaisten voinnista.

Pääministeri korosti, että suomalaisten evakuointi Japanista onnistuu tarvittaessa nopeasti. Toistaiseksi evakuointikoneen lähettämiseen ei ole ollut tarvetta.

Suomi seuraa tilannetta aktiivisesti ja on osaltaan varautunut Japanin tukemiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme