Mainos
Mainos

Kiviniemi: Kreikan ero eurosta entistä todennäköisempi

Kreikan eroaminen euroalueesta on entistä todennäköisempää, arvioi keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi Kreikassa jatkuvaa poliittista kuohuntaa.

- Tässä pitäisi kaikesta huolimatta yrittää löytää hallittua ratkaisua. Ei sellaista, että Kreikka menee yhtäkkiä maksukyvyttömäksi, joka sitten aiheuttaa ison tulipalon ja voi kysyä, selviääkö Italia. Mutta kyllä entistä todennäköisempää on myös se, että Kreikka ei jatkaisi euron jäsenenä, Kiviniemi sanoi MTV3:n Uutisille.

Kreikasta kantautuvat uutiset ovat Kiviniemen mukaan huolestuttavia.

- Ei ainoastaan Kreikan osalta, vaan koko Euroopan selviytymisen osalta. Tuntuu siltä, että homma ei ole kenenkään hanskassa.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan epätietoisuus lisää epävarmuutta koko Euroopan talouteen.

- Olen sillä lailla luottavainen, että uskon, että Kreikan poliittiset päättäjät kykenevät kantamaan vastuuta ja löytävät tästä tilanteesta ulospääsytien. Onko se ennenaikaiset vaalit, jonkinlainen kriisihallitus vai nykyinen hallitus, joka jatkaa ja järjestää kansanäänestyksen, sitä en tiedä.

Urpilaisen mukaan Kreikan käänteitä seurataan herkeämättä Suomessa.

- Kyllä me seuraamme hyvin tiukasti, ja saamme koko ajan informaatiota siitä, mitä Kreikassa tapahtuu.

Katso Matti Maunun raportti (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme