Mainos
Mainos

Kiviniemi Kreikka-vakuuksista: Salliiko IMF Suomen etulyöntiaseman?

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi muistuttaa, että vielä ei mitään vakuuksia ole saatu. Kreikalle mahdollisesti maksettavaksi tulevat vakuudet toteutuvat vasta, jos euromaat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF hyväksyvät järjestelyn.

– Kysymyksiä herättää, että mitä mieltä IMF on siitä, että yksi maa saa tälläisen etulyöntiaseman, Kiviniemi sanoo.

Hän myös toteaa, että lainaamisen alkuperäinen ajatus on jotain aivan muuta kuin se, että IMF ja ERVV (Euroopan väliaikainen vakausmekanismi) lainaisivat rahaa, joka sitten päätyisi Suomeen sijoitettavaksi.

– Vähän sellaisen hölmöläisen peiton jatkamisen maku tässä on. Voi kysyä, onko tälläinen järjestely sitten mielekäs, Kiviniemi pohtii.

– Jos Kreikalla olisi vakuuksia, joita käyttää, se hakisi niitä vastaan rahaa markkinoilta, eikä missään nimessä euromailta.

Kiviniemi sanoo, että keskusta tukee ratkaisuja, jotka ovat Suomen talouden kannalta hyviä ja auttavat pysäyttämään Euroopassa vellovaa kriisiä.

Ennen kuin asia on päätöksessä, edessä on hänen mielestään monta mutkaa, ennen kaikkea Euromaiden ja IMF:n hyväksyntä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme