Mainos
Mainos

Kiviniemi: Kyllä kunnat selviytyvät

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan työllisyyden ylläpitäminen on tärkein perusta kuntien taloudelle.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Kiviniemen mukaan kuntien viime vuosina kasvaneet kulut selittyvät mm. palkkaratkaisuilla ja väestön ikääntymisellä.

- Osa selittyy tietysti palkkaratkaisulla ja osa sillä, että tehtävät ovat lisääntyneet. Myöskin väestön ikääntyminen osaltaan luo tätä painetta kustannusten kasvuun.

Kiviniemen mukaan on tärkeää, että jokaisessa kunnassa mietitään, että onko palvelut järjestetty parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiviniemi uskoo, että kunnat tulevat selviytymään palveluhaasteistaan toimintoja tehostamalla ja velkaa ottamalla.

Ministeri ei halua sulkea pois myöskään kunnallisveron korotuksia. Valtiolla on keinoja myös voimakkaiden rakennmuutosten koettelemien kuntien auttamiseen, Kiviniemi vakuuttaa

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot