Mainos
Mainos

Kiviniemi: Pääkaupunkiseudun kuntaliitoksesta kansanäänestys

Pääkaupunkiseudun kuntaliitoksen selvittämisestä saatetaan järjestää neuvoa-antava kansanäänestys kunnallisvaalien yhteydessä.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on kutsunut Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustojen puheenjohtajat keskustelemaan asiasta lähiviikkoina.

Kiviniemi kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että ilmapiiri on muuttunut viime viikkojen aikana suotuisammaksi liitosselvitystä kohtaan.

Neuvoa-antava kansanäänestys lokakuun vaalien yhteydessä vaatisi lainmuutoksen, mutta Kiviniemen mukaan se ehditään tarvittaessa tehdä ennen vaaleja. Jos selvitystyö aloitetaan, siinä kartoitetaan yhdistymisen hyödyt ja haitat.

Ministerit Kiviniemi, Jan Vapaavuori (kok.) ja Tuija Brax (vihr.) ehdottivat Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa helmikuussa, että kaupunkien yhdistymisestä Suur-Helsingiksi tulisi järjestää neuvoa-antava kansanäänestys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme