Mainos
Mainos

Kiviniemi: Portugalin tukemisesta ei neuvotella

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kiistää, että Portugalin tukemisesta käytäisiin jo neuvotteluja EU:ssa.

Kiviniemi sanoi eduskunnan kyselytunnilla, ettei Portugali ole pyytänyt EU:n tukea, joten mitään neuvottelujakaan ei käydä.

Pääministeri muistutti, että vaikka Portugalin edellispäivän lainakaupat menivät hyvin, ei vielä ole varmaa, hakeeko maa apua. Kiviniemen mukaan yleisellä tasolla keskustellaan kuitenkin siitä, miten rahoitusmarkkinat kyetään rauhoittamaan.

Portugalista kysynyt SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Eero Heinäluoma peräsi vastausta myös siihen, ovatko talouskomissaari Olli Rehnin puheet muuttaneet hallituksen kannan EU:n vakausrahaston kasvattamisesta. Heinäluoma muistutti, että hallitus vastusti vielä joulukuussa rahaston kasvattamista.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi, että Rehn ja komission puheenjohtaja José Manuel Barroso haluavat mahdollistaa, että euroalueella olisi oikeasti käytössä 440 miljardin euron takausvastuu, johon Suomikin on sitoutunut.

- Kun tilanne on se, että sitä voidaan hyödyntää vain 250 miljardiin euroon eikä 440 miljardiin saakka, tätä pohdintaa on syytäkin tehdä, Kiviniemi lisäsi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme