Mainos
Mainos

Kiviniemi selvityttää kuntajohtamista

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on kutsunut kolme asiantuntijaa selvittämään kuntajohtamista. Työhön osallistuvat professori Aimo Ryynänen Tampereen yliopistosta, Kuntaliiton lakiasiainjohtaja Kari Prättälä ja Kiteen kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen.

Kiviniemi on kertonut Kuntajohtajapäivillä Turussa antaneensa ryhmän tehtäväksi selvittää, miten kuntajohtamisen edellytyksiä ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia voitaisiin parantaa.

- Kuntien toimintaympäristö on voimakkaasti muuttumassa väestön ikääntymisen ja palvelutarpeiden sekä kunta- ja palvelurakenteiden muutoksien johdosta. Rakenteelliset uudistukset sekä kuntien uudet palvelujen tuotantotavat ja yhteistyömuodot asettavat haasteita kuntajohtajuudelle ja erityisesti kunnan poliittiselle johtamiselle. Toisaalta äänestysaktiivisuus kunnallisvaaleissa ja muutoinkin kuntalaisten osallistumisen aste näyttäisi olevan aleneva, hän muistutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme