Mainos
Mainos

Kiviniemi: Tarvitsemme vahvan metropolin

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kaipaa Helsingin seudun hallintoon selkeämpää hallintomallia.

Kiviniemen mukaan ulkomailta haetaan parhaillaan esimerkkiä siitä, miten suurten metropolien hallinto on muualla järjestetty.

Kuntaministeri pitää mahdollisena Helsingin, Espoon ja Vantaan yhdistymistä.

- Kyllä sekin on mahdollista, mutta se edellyttäisi jonkinlaista kaupunginosahallintoa. Jos siinä olisi vain yksi valtuusto, siitä tulisi aivan liian iso hallittava, Kiviniemi sanoo MTV:n Huomenta Suomessa.

- Meidän pitää avoimesti pohtia erilaisia vaihtoehtoja.

Kuntaministerin mukaan kuntaliitokset eivät kuitenkaan ole itsetarkoitus.

- Kuntaliitoksilla pyritään turvaamaan palvelut ja turvaamaan myöskin sen alueen elinvoima. Ei niitä kannata itsetarkoituksellisesti tehdä.

Kuntaministerin mukaan Suomessa on useita vahvoja keskuksia, jotka luovat hyvinvointia ja työpaikkoja, ja toimivat ikään kuin maan vetureina.

- Mutta Helsingin seutu ja metropolialue on keskeinen tekijä kun katsotaan kansainvälistä kilpailua.

Tänään Helsingissä on MetropoliAreena, jossa keskustellaan metropolialueen tulevaisuudesta. Tapahtumassa ovat yhteistyössä MTV3, Lehtiyhtymän lehdet ja pääkaupunkiseudun yrittäjäjärjestöt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot