Mainos
Mainos

Kiviniemi Väyrysestä: Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen mielestä keskustan presidenttiehdokkaan ei tarvitse olla samaa mieltä oppositiopuolueen johdon kanssa.

Hän muistutti Ylen TV1:n Ykkösaamussa, että eroavathan tasavallan presidentin tehtävätkin hallituksen tehtävistä.

Kiviniemi arvioi, että Sauli Niinistön ja kokoomuksen johdonkin näkemykset eroavat toisistaan. Liioin SDP:n Paavo Lipponen ei kysy puheenjohtaja Jutta Urpilaiselta eikä Kiinan keisarilta, mitä mieltä hän voi olla.

Keskustan johto ja Väyrynen ovat Kiviniemen mukaan hyvin samaa mieltä ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla: Suomen jäsenyys Natossa ei ole ajankohtainen. Keskusta ei liioin anna tukea EU:n liittovaltiokehitykselle.

Kiviniemi sanoi olevansa tyytyväinen, että keskusta sai Paavo Väyrysestä pätevän ehdokkaan. Hän myönsi olevansa pettynyt siitä, ettei keskustassa saatu aikaiseksi jäsenäänestystä ehdokkaasta.

Kiviniemi toisti ohjelmassa keskustan vastustavan kuntien pakkoliitoksia. Pakkoliitokset eivät ole koskaan onnistuneet, koska niihin ei ole sitouduttu.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme