Mainos
Mainos

Kiviniemi Ylen haastattelutunnilla avoimempana kuin Vanhanen

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) on ensimmäisellä Ylen haastattelutunnilla vastaillut toimittajien kysymyksiin avoimemmin kuin edeltäjänsä. Toisin kuin Matti Vanhanen (kesk), Kiviniemi ei vaatinut pitäytymistä kysymyksissä, jotka liittyvät hallituksen ja pääministerin toimintaan. Häneltä kysyttiin muun muassa keskustalaisiin vaalirahojen vuoksi kohdistuneista rikosepäilyistä. Mitään uutta kerrottavaa hänellä ei asiasta ollut.

Pääministeri Kiviniemi haluaa, että päätöksiä työurien pidentämisestä myös loppupäässä tehdään vielä tällä vaalikaudella.

- Hallituksella on halua viedä eteenpäin konkreettisia esityksiä jo tällä vaalikaudella. Ei ole mitään syytä siirtää kaikkia esityksiä seuraavalle vaalikaudelle, Kiviniemi sanoi pääministerin haastattelutunnilla Ylessä..

Kiviniemi kertoi patistelleensa työmarkkinajärjestöjä, jotta ne saisivat aikaan konkreettisia esityksiä ja päätöksiä voitaisiin tehdä. Toisaalla haastattelutunnin kuluessa Kiviniemi arveli, että käytännössä ratkaisut siirtyvät seuraaviin hallitusneuvotteluihin.

Budjettiriihessään hallitus teki eräitä päätöksiä, joilla pyritään vauhdittamaan nuorten siirtymistä opintoihin ja sitä kautta nykyistä nopeammin myös työelämään.

Kiviniemi myös puolusti hallituksen päätöstä keventää turpeelle tulevaa veroa aiotusta.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Karppisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme