Mainos
Mainos

Kivityömiesten oikeusjuttu alkoi

Iittalan kivijalosteen toimitusjohtajaa syytetään mm. työsyrjinnästä. Toimitusjohtaja on kiistänyt kaikki syytteet.

Kiinlaisten kivityömiesten oikeujuttu on alkanut Hämeenlinnassa. Iittalan kivijalosteen toimitusjohtajaa syytetään työsyrjinnästä, väärän todistuksen antamisesta ja työaikasuojelurikoksesta.

Kaikkiaan 12 kiinalaista kivimiestä ehti työskennellä Iittalassa , osa lähes kolmen vuoden ajan. Kiinalaiset joutivat hakkaamaan kiveä ankeissa oloissa, palkka oli vain murto-osa suomalaisesta tasosta. Syytteen mukaan miehet saivat mm vajaan kolmen euron tuntipalkkaa.

Toimitusjohtaja on kiistänyt kaikki syytteet. Hänen mukaansa rahaa on maksettu kiinalaiselle yritykselle eikä hänen yrityksensä edes ole heidän työnantaja. Valtionsyyttäjän mukaan Iittalan kivijaloste on ollut työnantaja.

Koska jutussa kiistellään mm siitä, kuka on työnantaja, on oikeuden ratkaisu tavallaan ennnakkopäätös.

Jutun tutkinta on ollut hyvin rauhallista. Rakennusliitto teki aikanaan tutkintapyynnön , koska sen mielestä kiinalaismiehiä käytettiin lähinnä orjatyövoimana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme