Mainos

KKO alensi Karvosen aiempia huumetuomioita

Korkein oikeus on alentanut lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvosen tuomiota vuosina 1997 ja 1998 tehdyistä huumausainerikoksista. Karvonen tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Subutex-lääkkeen maahantuonnista.

Korkein oikeus alensi lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvosen tuomiota vuosina 1997-98 tehdyistä huumausainerikoksista.


Korkein oikeus alensi lääketieteen lisensiaatti Pentti Karvosen aiemmin saamaa kahta tuomiota huumausainerikoksista. Pentti Karvoselle tuomittiin vuosina 1997 ja 1998 tehdyistä huumausainerikoksista KKO:ssa seitsemän kuukauden ja viiden kuukauden ehdolliset vankeusrangaistukset. Helsingin käräjäoikeudessa Karvoselle oli tuomittu 11 kuukautta ja 10 kuukautta ehdollista vankeutta.

Karvonen istuu parhaillaan viiden vuoden vankeusrangaistusta myöhemmin, vuosina 1998-2000, tehdyistä huumausainerikoksista.

Lisäksi korkein oikeus hylkäsi vaatimuksen rikoksen tuottaman taloudellisen hyödyn menettämisestä. Käräjäoikeus oli tuominnut Karvosen menettämään valtiolle noin 17 000 euroa rikoksella hankittua laitonta hyötyä vuosina 1997 ja 1998 tehdyistä rikoksista. Hovioikeudessa Karvosen käräjäoikeudessa saamat tuomiot eivät muuttuneet.

Sen sijaan Karvosen tuorein, heinäkuussa hovioikeudessa saama pitkä huumetuomio ei ole vielä saanut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Vähäisempiä kuin huumerikokset yleensä


KKO:n mukaan Karvonen syyllistyi vuosina 1997 ja 1998 huumausainerikokseen, vaikka tuomiot alentuivatkin. Tuoreissa päätöksissään korkein oikeus katsoi rangaistuksen mittaamisessa, että Karvosen teko poikkesi olennaisesti tavallisesta huumausainerikoksesta. KKO:n mielestä Karvonen pyrki omaksumillaan menetelmillä hoitamaan huumeriippuvaisia potilaitaan.

Karvonen toi lääkärintoimessaan sekä itse että potilaitaan apuna käyttäen luvattomasti maahan huumeiksi luokiteltuja Temgesic- ja Subutex-merkkisiä lääkkeitä. Karvonen luovutti niitä huumeriippuvaisille potilailleen.
Karvonen jatkoi toimintaansa senkin jälkeen, kun hän oli menettänyt oikeutensa määrätä potilaille buprenorfiinivalmisteita.

KKO:n mielestä Karvosen hoitojärjestelyt eivät kuitenkaan täyttäneet niille asetettuja vaatimuksia ja lääkkeitä oli myös päätynyt huumausainekäyttöön.

Tästä huolimatta KKO katsoi, että Karvosen syyllisyys huumausainerikokseen oli kokonaisuutena arvioiden ja Karvosen tavoitteet huomioon ottaen näissä aiemmissa tapauksissa vähäisempi kuin huumausainerikoksissa yleensä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot