Mainos
Mainos

KKO: Elinkeinoelämän keskusliitto laiminlöi yt-neuvotteluja

Elinkeinoelämän keskusliitto laiminlöi taannoin yt-neuvotteluja, katsoo korkein oikeus. Se otti kantaa tapaukseen, jossa entinen alueasiamies vaati korvauksia irtisanomisestaan.

KKO:n mukaan EK ei neuvotellut irtisanomisen perusteista työntekijän kanssa, mikä on vastoin yhteistoimintalakia. Niinpä sen on maksettava irtisanotulle korvauksena kymmenen kuukauden palkkaa vastaava summa.

Palvelutyönantajat sekä Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto yhdistyivät uudeksi työnantajien keskusjärjestöksi EK:ksi vuonna 2004. Samalla väkeä vähennettiin roimasti ja aluetoimistoja karsittiin.

KKO katsoo ratkaisussaan, että EK päätti aluetoimistojen ja niiden henkilöstön määrästä jo etukäteen ja aloitti yt-neuvottelut työntekijöiden kanssa vasta sitten. Neuvotteluissa puitiin enää päätettyjen leikkausten seurauksia.

KKO kumosi ratkaisullaan Turun hovioikeuden tuomion, joka hylkäsi irtisanotun vaatimukset. Tampereen käräjäoikeus oli samalla kannalla kuin KKO.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme