Mainos
Mainos

KKO myönsi valtiolle valitusluvan autoveroasiassa

Korkein oikeus on myöntänyt valtiolle valitusluvan autoveron arvonlisäveroa koskevassa asiassa. Kyse on siitä, pitikö valtion maksaa vahingonkorvausta perittyään EU-oikeuden vastaisesti autoverolle arvonlisäveroa.

Vahingonkorvausta vaatii eteläsuomalainen mies, joka toi käytetyn henkilöauton toisesta EU-maasta Suomeen vuonna 2003. Hän joutui maksamaan arvonlisäveroa noin 3000 euroa. Arvonlisäveron periminen todettiin EU-oikeuden vastaiseksi vuonna 2009.

Mies vaati verotuspäätöksen purkamista ensin korkeimmassa hallinto-oikeudessa, joka ei suostunut tähän. Mies vei asian käräjäoikeuteen, jossa hän vaati arvonlisäveron ja oikeudenkäyntikulujen suuruista vahingonkorvausta.

Sekä käräjä- että hovioikeus katsoivat, että valtion on maksettava vahingonkorvaus. KKO:n valituslupa koskee sitä, onko vahingonkorvausvaatimus jo vanhentunut.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme