Mainos
Mainos

KKO:n presidentti moittii poliitikkoja

Korkeimman oikeuden presidentin mukaan päättäjät ovat alkaneet arvostella tuomioita ja kommentoida keskeneräisiä oikeusjuttuja yhä useammin.

Korkeimman oikeuden presidentti Leif Sevón on huolissaan poliitikkojen innokkuudesta puuttua tuomioistuinten ratkaisuihin ja vireillä oleviin oikeudenkäynteihin.

Sevón sanoo, että päättäjät ovat alkaneet arvostella tuomioita yhä useammin. Yleistymässä näyttäisi olevan myös keskeneräisten oikeusjuttujen kommentointi.

Sevónin mielestä poliitikot pyrkivät vaikuttamaan oikeudenkäyntien kulkuun ja kalastamaan näin irtopisteitä. Hän pitää toimintaa sopimattomana ja katsoo sen edustavan huonoa tyyliä.

Päättäjät vaikutuspyrkimyksineen ovat olleet Sevónin hampaissa pariin otteeseen neljä vuotta kestäneen presidenttiyden aikana. Hän tähdentää, että kyse on ensisijaisesti tuomioistuinten riippumattomuudesta.

Sevón jää eläkkeelle vuoden vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme