Mainos
Mainos

KKO tiukensi huumerikoksen määrittelyä

Korkein oikeus, KKO, on ottanut alempia oikeusasteita tiukemman kannan siihen, minkä kokoista hasismäärää voi pitää vähäisenä.

-

Korkeimman oikeuden tekemä rajaus vaikuttaa siihen, tuomitaanko huumetta omaan käyttöönsä hankkinut huumerikoksesta vai lievemmin huumeen käyttörikoksesta. KKO tekemän päätöksen mukaan 16,5 grammaa eli vähintään 30 käyttöannosta hasista ei ole vähäinen määrä ja tuomitsi erän omistaneen opiskelijan huumerikoksesta.

Hyvinkään käräjäoikeus ja Helsingin hovioikeus pitivät molemmat määrää vähäisenä ja katsoivat opiskelijan syyllistyneen käyttörikokseen. KKO:n mukaan hasis ei ole huumeena vaarallisemmasta päästä ja sen vuoksi vähäisenä määränä pidettävien käyttöannosten lukumäärä voi olla hieman suurempi kuin erittäin vaarallisten huumeiden kohdalla. 30-50 käyttöannokseen riittävä määrä on kuitenkin hasiksenkin osalta liikaa.

Asiaa oli ratkaisemasta viisi KKO:n jäsentä. Opiskelija sai 30 päiväsakkoa ja maksettavaksi tuli 180 euroa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme