Mainos
Mainos

KL: Suomessa myynnissä ennätyssuuri timantti – taustalla erikoinen tarina

Suomessa on myynnissä poikkeuksellisen suurin timantti, uutisoi Kauppalehti.

Helsinkiläinen kultasepänliike J.A.Tarkiainen myy asiakkaansa toimeksiannosta 19.13 karaatin timanttia. Se on J.A.Tarkiaisen toimitusjohtajan Heikki Varosen mukaan tiettävästi suurin Suomessa koskaan myynnissä ollut timantti.

Varonen arvioi Kauppalehdessä, että timantin hinta asettuu 600 000 euron paikkeille. Hänen mukaansa se on halpa hinta noin suuresta jalokivestä. Esimerkiksi tavallinen vihkisormukseen valittava timantti on kooltaan noin puoli karaattia.

– Hinta on kiven kokoon nähden huokea. Jos taloussuhdanne olisi virkeämpi, hinta voisi asettua jopa 750 000 euroon, Varonen arvioi Kauppalehdelle.

Princess-hiottu, kellertävä kivi on päätynyt Suomeen erikoista reittiä. Kauppalehden mukaan sitä on käytetty osamaksuna suuressa kiinteistökaupassa.

Esillä vain potentiaalisille ostajille

Vaikka timantti on nyt myynnissä, sitä ei esitellä yleisesti suurelle yleisölle vaan lähinnä mahdollisille ostajille.

Varosen mukaan näin suuren ja arvokkaan timantin ostajakunta on Suomessa kaiken kaikkiaan rajallinen. Hän arvioi Kauppalehdelle, että kivi myydään lopulta todennäköisesti Sotheby´sin huutokaupassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme