Mainos
Mainos

KL: työpahoinvoinnin vuosihinta 24-30 miljardia

Työterveyslaitoksen johtaja Guy Ahonen arvioi tämän päivän Kauppalehdessä, että työpahoinvoinnin kustannukset ovat nousseet tähtitieteellisiin lukemiin.

Työpahoinvoinnilla hän viittaa ennenaikaiseen eläköitymiseen, sairauspoissaoloihin, työtapaturmiin sekä vajaakuntoisten työssäoloon.

Suurimmat menot aiheutuvat Ahosen mukaan siitä, että ihmiset poistuvat työelämästä ennen virallista eläkeikää. Virallinen eläkeikä on tällä hetkellä 65 vuotta, mutta todellinen eläkkeellejäämisikä on keskimäärin 58 vuotta.

- Jokainen työntekijä siis jää eläkkeelle keskimäärin seitsemän vuotta liian aikaisin. Kustannus yksin tästä on 24 miljardia euroa vuodessa, Ahonen laskee.

Työelämää tulisi hänen mielestään muuttaa siihen suuntaan, että töissä sekä haluttaisiin olla että pystyttäisiin olemaan eläkeikään asti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot