Mainos
Mainos

KL: Vahvemmat oluet tuovat tilaongelman kauppojen hyllyille: "Jokainen panimo haluaa tuotteilleen paljon tilaa, mutta kaikille sitä ei riitä"

Kaupat joutuvat tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien erikoisen ongelman eteen. Oluthyllyistä uhkaa loppua tila.

Vuoden alusta 5,5-prosenttiset oluet, siiderit ja lonkerot tulevat myyntiin ruokakauppoihin, kioskeihin ja huoltoasemille.

Kauppalehden mukaan Alko arvioi, että oluiden, lonkeroiden ja siiderien myynti vähenee jopa 70–90 prosenttia. Viime vuonna Alko myi niitä arviolta 15 miljoonaa litraa. Jos tuotteet siirtyvät Alkosta kauppoihin, on tunku hyllyille kova.

– Jokainen panimo haluaa tuotteilleen paljon hyllytilaa, mutta kaikille sitä ei riitä, Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä sanoo Kauppalehdessä.

Heikkilän mukaan tuotteet, jotka eivät heti käy kaupaksi, joutuvat lähtemään hyllyiltä.

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvisen mukaan kysyntä ja tarjonta monipuolistuu ja kategoria pirstaloituu.

Päivittäistavarakauppa on arvioinut, että nykyistä vahvempien panimotuotteiden hinnat laskevat, kun niitä aletaan myydä ruokakaupoissa, kioskeissa ja huoltamoilla.

Hartwallin Järvinen sanoo, että panimo on valmistautunut vahvempien juomien tuloon hankkimalla raaka-aineita etukäteen.

Monet panimot ovat olleet hieman käärmeissään uuden lain voimaantulon nopeasta aikataulusta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo toivoneensa eduskunnalta siirtymäaikaa, joka olisi kestänyt maaliskuun alkuun saakka.

Aarikan mukaan suuremmat panimot ovat pieniä paremmassa asemassa parempien varastojensa ansiosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme