Mainos
Mainos

Klaukkalan juomavedestä löytyi ulosteperäistä bakteeria – vesi on keitettävä

Ruoka- ja juomavettä on keitettävä Klaukkalassa Uudellamaalla vähintään viiden minuutin ajan bakteerin vuoksi, kertovat Nurmijärven kunta ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Klaukkalan vesitornista eilen otetuissa näytteissä on todettu kolibakteeria eli ulosteperäistä bakteeria. Keittokehotus ei koske Lepsämän aluetta.

Peseytymiseen keittämätöntä vettä voi käyttää normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Vesitornissa ongelmia ennenkin

Terveysvalvonnan päällikkö Miia Suurkuukka Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksesta kertoo MTV Uutisille, että Klaukkalan vesitornissa on ollut ongelmia ennenkin. Vanhasta vesitornista löydettiin samaa bakteeria viimeksi kaksi vuotta sitten. Vesitornin vedestä otetaan Suurkuukan mukaan näytteitä päivittäin. 

Syytä bakteerituloksille ei ole vielä löydetty. Vesitorni on laitettu ylivuodolle, minkä lisäksi aloitetaan Klaukkalan verkoston ylläpitoklooraus. Suurkuukka uskoo, että veden keittäminen voidaan lopettaa torstaina, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole.

Asiasta tiedotetaan lisää seuraavien tutkimustulosten valmistuttua.

Alueen asukkaille on järjestetty väliaikainen vedenjakelu. Vettä voi noutaa osoitteista:

  • Vanhan S-Marketin pysäköintipaikka, Lepsämäntie
  • Järvihaan kääntöpaikka, Järvihaantie 3
  • Teboil express, Lahnuksentie 2, Lahnuksentien ja Klaukkalantien risteyksessä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme