Mainos
Mainos

KO:n presidentti perää oikeusasteilta EU-tietämystä

Koskelon mukaan tietämättömyydestä voi tulla vakavia ongelmia. Yliopistoilla on tärkeä rooli unionioikeuden tuntemuksessa.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo arvostelee suomalaista oikeusjärjestelmää kovin sanoin.

Koskelon mukaan suomalaiset oikeusasteet eivät aina tunnista, milloin kansallisessa oikeustapauksessa tulisi ottaa myös EU-oikeus huomioon. Kotimainen oikeusaste saattaa kieltää esimerkiksi lupa-asioissa kansalaisilta jotain, mikä olisi EU-oikeuden mukaan sallittu.

Koskelo harmittelee, että tarpeelliset kysymykset tunnistetaan liian usein vasta ylimmissä oikeusasteissa, kun sopivia keinoja asian ajamiseen ei ole ymmärretty hakea. Hän varoittaa Turun Sanomissa, että tietämättömyydestä voi tulla vakaviakin ongelmia.

- EU-oikeutta on verrattu joskus vieteriukkoon, joka tulee esiin siellä täällä, yllättävissä paikoissa, Koskelo kuvailee.

Koskelon mukaan EU-oikeutta kuvataan usein ainoastaan hallinto-oikeudeksi, vaikka unionioikeus vaikuttaa laajenevasti myös rikosoikeudessa.

Korkeimman oikeuden presidentti Koskelo korostaa, että unionioikeuden tuntemuksessa yliopistoilla on tärkeä rooli.

- Käsitykseni on, ettei alan opetus ole vielä sillä tasolla, millä sen pitäisi olla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot