Mainos
Mainos

Kodin ja koulun yhteistyö ei toimi

Etelä-Suomen lääninhallitus on saanut lukuisia kanteluita koskien kodin ja koulun yhteistyötä.

Kodin ja koulun yhteistyö ei pelaa niin kuin Etelä-Suomen lääninhallitus toivoisi. Viime vuonna joka neljäs hallintokantelu liittyi yhteistyön ongelmiin, ja sama meno on jatkunut tänä vuonna.

Lääninhallituksen mukaan moni kantelu olisi vältetty, jos koulun ja kodin yhteistyön tapoihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Avainasemassa on tiedonkulku; sen pitäisi olla asiallista, ajantasaista, säännönmukaista ja riittävää.

Oppilaiden tasa-arvoon ja oikeusturvaan liittyvät yhteistyökysymykset pitäisi läänin mielestä lyödä aina lukkoon yhtenäisesti koko kunnassa.

Jotta vältytään koulun ja kodin yhteentörmäyksiltä, vanhempien osallistumiselle tarvitaan selkeät rakenteet ja toimintatavat. Siinä rehtorin rooli on keskeinen

Jos luottamusta ei muutoin synny, lääninhallitus kehottaa turvautumaan moniammatilliseen yhteistyöhön ja tukemaan koteja kasvatustyössä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme