Mainos
Mainos

Kodin turvajärjestelmiin panostetaan ennen lomia

Pelko ja laitteiden hintojen putoaminen lisäävät kotien turvajärjestelmien myyntiä. Palokuntia työllistävät kesällä varsinkin saunapalot.

Kotien hälytysjärjestelmiä asennetaan urakalla ennen kesälomia. Turvajärjestelmien hintojen laskeminen on kasvattanut niiden myyntiä. Tänä kesänä yhä useampi mökki varustetaan lukkoliikkeestä hankittavalla GSM-hälyttimellä. Järjestelmät varoittavat murtovarkaiden lisäksi savusta ja kosteudesta.

Liedelle unohtuneet ruuat työllistävät palokuntia kodeissa, vaikka palohälytin on pakollinen.

Pari prosenttia suomalaisista kodeista on varustettu turvajärjestelmällä myös murtovarkaiden varalta.

Mielenrauhaa ostetaan ennen lomia hankkimalla turvalaitteet. Langattomien laitteiden hintojen putoamisen myötä niitä asennetaan myös kesämökeille. Ensimmäisen kodin turvaoppaan kirjoittaneen Marko Partasen mukaan saunapalot työllistävät palokuntia.

- Laitetaan pyyhe kiukaan kaiteelle kuivumaan, ja kiuas kun on kuuma, se nopeasti kuivattaa pyyhkeen ja sytyttää sen lopulta. Siinä tapauksessa voi koko sauna lähteä palamaan, kertoo palomiehenä ja sairaanhoitajana työskentelevä Partanen.

Murtohälytys matkapuhelimeen

Poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 7000 asuntomurtoa. Murrot tehtiin yleensä päivällä pienellä vaivalla ja riskillä. Murtojen määrän vähentymisestä huolimatta pelko mahdollisesta murrosta on lisääntynyt.

Vartiointiliikkeet myyvät räätälöityjä hälytysjärjestelmiä, joka on kytketty hälytyskeskukseen. Lukkoliikkeissä kaupaksi käyvät eniten langattomat järjestelmät, joissa hälytys tulee asukkaan omaan matkapuhelimeen.

- Tänä kesänä ovat tee-se-itse-paketit suosiossa. Mökeille laitetaan helposti itse asennettavia paketteja, kertoo lukkoseppä Timo Flinkman.

Lähes kaikissa turvajärjestelmissä on nykyisin myös savu-, kosteus- ja lämpötilailmaisimet, jotka varoittavat muutoksista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme