Mainos
Mainos

Kodin turvapalvelujen kysyntä lisääntynyt

Yhä useampi suomalainen hankkii kotiinsa sähköisen valvontajärjestelmä, joka liitetään vartiointiliikkeen palvelujen piiriin.

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton mukaan kodin kodin turvapalvelujen kysyntä on kasvanut, koska turvajärjestelmät ovat halventuneet ja kuluttajien varallisuus on kohentunut. Nykyisin noin kolmelta prosentilta kotitalouksista löytyy jonkinlainen hälytysjärjestelmä. Muutama vuosi sitten vastaava luku oli alle prosentin.

Monet haluavat suojata irtaimistoaan varkauksilta, mutta myös yleinen turvallisuuden tunne on tärkeä ostopäätökseen vaikuttava tekijä.

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton turvallisuusasiantuntijan Aku Pänkäläisen mukaan kuluttajat ovat kiinnostuneimpia yksinkertaisista turvajärjestelmistä. Tällöin järjestelmä valvoo pääovea ja hälyttää, jos se avataan luvattomasti. Perusmalliin kuuluu myös yksi tai kaksi sisälle asennettavaa liiketunnistinta.

Aiemmin turvaratkaisuja hankittiin lähinnä hienoimpiin ja isoimpiin omakotitaloihin. Nykyisin niitä ostetaan myös tavallisten perheiden omakotitaloihin. Kerrostaloasuntojakin on ryhdytty suojamaan aiempaa useammin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme