Mainos
Mainos

Kodinkoneiden korjaus ei kiinnosta suomalaisia

Suomalaisten ympäristötietoisuus ei ole kasvanut, mitä tulee kodinkoneisiin ja erityisesti niiden korjauttamiseen.

Harva suomalainen harkitsee rikkinäisen kodinkoneen korjauttamista uuden ostamisen sijaan. Myös huoltoliikkeet suosittelevat usein koneen vaihtamista.

MTV:n uutisten soittokierros huoltoliikkeisiin eri puolille Suomea osoittaa, että yhä suurempi osa kodinkoneiden korjauksista on takuuhuoltoja. Yhä harvempi suomalainen siis korjauttaa takuuttoman laitteensa.

Huoltopalvelu Oy Murtoaron kodinkoneasentaja Sami Ikosen mukaan huoltoliikkeissäkin suositellaan usein uuden hankkimista. Kustannukset saattaisivat nousta niin suuriksi, että uuden hankkiminen on kannattavampaa.

Nykysuomalaisten ajattelutapa näyttää kodin laitteiden kohdalla olevan siis kaukana kestävästä kehityksestä. Tämä näkyy myös kierrätyskeskuksissa - päivittäinen laitesaldo on huomattava.

Työnjohtaja Rauli Hasu Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta Helsingistä kertoo, että heille tulee päivittäin pesukoneita 4-5 ja jääkaappeja muutama. Televisioita tulee parikymmentä, ja etenkin lauantaisin enemmänkin.

Hylättyjen laitteiden määrä tulee mitä luultavimmin kasvamaan, sillä korjauskustannukset eivät ole Suomessa laskemaan päin.

Katso juttu aiheesta Seitsemän uutisista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme