Mainos
Mainos

Koeampumalaitoksen palo sammutettu

Puolustusvoimien Koeampumalaitoksen palo Niinisalossa on aiheuttanut miljoonavahingot. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja.

Niinisalon varuskunnan koeampumalaitoksen palo on sammutettu. Everstiluutnantti Tero Luukkosen mukaan laitoksen raunioita on päästy tutkimaan. Hän arvelee vahinkojen olevan miljoonaluokkaa. Henkilövahinkoja palo ei vaatinut.

Palo sai alkunsa aamupäivällä ennen kello kymmentä. Rakennuksessa testattiin kahden tykistöpanoksen käyttäytymistä kuljetuksen aikana.

Palo syttyi, kun testaajat olivat poistumassa rakennuksesta 200 metrin päässä sijaitsevaan bunkkeriin tarkkailemaan testiä. Luukkosen mukaan palo sai alkunsa joko panoksesta tai testauslaitteesta.

- Olosuhdetestaustoiminta on oleellinen osa ampumatarvikkeiden turvallisuustestausta. Ainutkertaiset laitteet tuossa tuhoutui ja siihen liittyvä rakennus. Voidaan sanoa, että vuoteen ei varmaan täällä vastaavaa testiä tehdä, Luukkonen toteaa.

Tulessa ollut rakennus on kooltaan noin 200 neliömetriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme