Mainos
Mainos

Kofi Annan toivoo lisää Irak-yhteistyötä

Suomessa vieraileva Kofi Annan toivoo Yhdistyneille Kansakunnille keskeisempää roolia Irakin jälleenrakennuksessa.

Kofi Annan

Tänään Suomen-vierailunsa aloittanut YK:n pääsihteeri Kofi Annan toivoi Irakin naapurimaiden osallistuvan läheisesti Irakin jälleenrakennukseen. Annanin mukaan YK:n jäsenmaiden joukossa toivotaan, että YK olisi keskeisemmin mukana Irakin tilanteen ratkaisussa.

Yhdessä presidentti Tarja Halosen kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa Annan totesi Irakin tarvitsevan kipeästi humanitaarista apua, koska öljytulot ovat olleet odotettua huonompia. Annanin mukaan Irakin miehityksen lopettamisesta on tehtävä selkeä aikataulu.

Presidentti Halonen huomautti, että naapurimaiden kanssa tehty yhteistyö on ollut olennaista myös Balkanin maiden kriiseissä. Annan lupasi toteuttaa samaa mallia Irakin vakauttamisessa ja jälleenrakennuksessa. Hänen mukaansa myös YK-joukkojen lähettämisestä Irakiin keskustellaan.

Annan ennakoi YK:n lopettavan Libyan kauppasaarron pian ja huomautti, etteivät talouspakotteet ole käytännössä olleet voimassa enää vähään aikaan. Libya lupasi eilen maksaa korvauksia Lockerbien lentokonekaappauksen uhreille.

Annan saapui Suomeen muutaman päivän pituiselle yksityisvierailulle, jonka aikana hän aikoo rentoutua lukemalla ja istumalla ruotsalaisen taiteilijavaimonsa Nanen mallina.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 15.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme