Mainos
Mainos

Kofi Annan vierailulle Suomeen

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin vierailu on luonteeltaan yksityinen lomamatka.

Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin Kofi Annanin vierailu suomeen on varmistunut. Presidentin kanslian mukaan Annan saapuu Suomeen yksityiselle matkalle ylihuomenna perjantaina.

Pääsihteeri Annan tapaa vierailullaan tasavallan presidentti Tarja Halosen. Muita virallisluonteisia tapaamisia ohjelmassa ei ole. Esimerkiksi pääministeri Matti Vanhasen ohjelmassa ei ole keskusteluja Annanin kanssa.

Annanin vierailu on luonteeltaan yksityinen lomamatka. Näin ollen hänen matkaohjelmastaan ei kerrota mitään julkisuuteen. Tulo- ja lähtöaikojakaan ei ole vielä kerrottu. On mahdollista, että Annan saapuu Suomeen Ruotsista. Hänellä ja hänen ruotsalaissyntyisellä vaimollaan on kesäasunto Ruotsissa.

Annania on yritetty saada Suomeen vierailulle jo vuosia. Aikataulut Suomen korkeimman johdon kanssa eivät kuitenkaan koskaan ole sopineet yhteen. Nyt yksityisluonteisella matkalla tapaaminen onnistuu.

Vierailun varsinaisena syynä ei kertoman mukaan ole valtioneuvos Harri Holkerin nimittäminen Kosovon väliaikaishallinnon johtoon. Selvää kuitenkin lienee, että Holkerin tehtävä on keskeinen keskustelunaihe pääsihteerin ja presidentin kesken.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme