Mainos
Mainos

Kohta loppuu tila - minne lumi sitten pannaan?

Loppiaisena satanut uusi lumi on pitänyt taas aurausmiehet kiireisinä.

Varsinkin Helsingissä lunta on tullut tähän mennessä poikkeuksellisen paljon. Pääkaupunkiseudulla lumen säilytystila alkaakin jo loppua, kertoo Aulis Palokas auraustöitä hoitavasta Starasta.

- Lunta on käsitelty, varastoitu ja kuljetettu jo lähes sama määrä kuin viime talvena. Tilanne on nyt se, että nämä pääpaikat ja kuivat paikat, parin viikon sisällä ne täyttyvät niin, että ne joudutaan sulkemaan, Palokas toteaa.

Lumensulattamot vielä toimivat, vaikka niissäkin on ilmennyt teknisiä vikoja.

- Varapaikkoja pyritään nyt kehittämään ja aukomaan, mutta kuljetusmatkat pitenevät. Lisäksi maankäytöstä pitää tehdä päätöksiä, niin että ympäristöviranomaiset ovat mukana asioissa. Tämä on hyvin raskasta, kallista ja paljon energiaa ja rahaa vaativaa hommaa, Palokas summaa.

Lumityöt jatkuvat Helsingissä silti täydellä teholla, vaikka juuri satanut lumi onkin töitä jälleen hidastanut.

Tarvittaessa pysäköidyt autot siirretään aurauksen tieltä. Autoilijoiden toivotaan kuitenkin siirtävän ajopelinsä omatoimisesti aurauksen alta.

Lähde: Helsingin kaupunki

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot