Mainos
Mainos

Kohtaa ennakkoluulosi - lainaa ihminen kirjastosta

Kirjastot ovat monipuolistaneet tarjontaansa jatkuvasti. Kirjastosta voi varata tietokoneaikaa tai lainata paitsi kirjoja myös kaikkea muuta musiikista kävelysauvoihin, ja esimerkiksi lukemaan opettelevat lapset voivat lukea ääneen kirjastokoirille. Keravalla mennään vielä pitemmälle. Siellä kokeillaan nyt ensi kertaa ihmisten lainaamista.

Mitä ajattelee sikatilallinen tai eläinaktivisti? Millaista on olla buddhalainen? Miten sujuu maahanmuuttajan arki, mikä tekee karppauksesta niin suositun?

Esimerkiksi tällaisista asioista voi keskustella Elävän kirjan kanssa. Keskustelu käydään kirjastossa ja aikaa on parikymmentä minuuttia. Elävät kirjat kuuluvat erilaisiin vähemmistöihin, jotka kohtaavat ennakkoluuloja, syrjintää, stereotypioita ja rasismia.

Keskustella saa ärhäkästikin, ja esille voi ottaa asioita, jotka ovat mietityttäneet, harmittaneet, ärsyttäneet ja kummastuttaneet. Keravan kirjaston tärkein tavoite on murtaa ennakkoluuloja.

Lainattavia, eläviä kirjoja on ilmoittautunut mukaan parikymmentä ja heitä voi lainata klo 10-14. Kirjaston henkilökunta neuvoo, vinkkaa ja välittää elävien kirjojen lainausta. Tapahtuma järjestetään Keravan kirjastossa lauantaina 10.maaliskuuta ja se on ilmainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme