Mainos
Mainos

Kohukalateoksen tehnyt taiteilija HS:lle: Teos on 20 000 euron hintansa väärti

MTV Uutiset kertoi viime viikolla lastensairaalaan kaavaillusta kalateoksesta, jonka 20 000 euron hintalappu herätti laajaa ihmetystä. Taiteilija sanoo summan olevan lastensairaalalle pieni, uutisoi Helsingin Sanomat.

Tulevan lastensairaalan kahvilaan kaavailtu kaksimetrinen kala-aiheinen teos Kalajuttu, The fish story (2011) on herättänyt laajaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun teoksen hinnaksi paljastui 20 000 euroa.

Teoksen tehnyt taiteilija Veikko Hirvimäki pitää hintaa kuitenkin kohtuullisena.

– Täällä Geneven messuilla myydään teoksiani, jotka ovat kaksi tai kolme kertaa pienempiä kuin se, mutta hinta on sama, Hirvimäki sanoi Helsingin Sanomille.

– Kyllä se on ollut hintansa puolesta onnistunut lahjoitus sairaalalle.

Teos on herättänyt arvostelua myös sen sopivuudesta tulevan lastensairaalan kahvilaan. Hirvimäki myöntää, että ei tunne kahvilan mittasuhteita, eikä hän osaa siksi arvioida teoksen sopivuutta tilaan.

Hän ei myöskään usko teoksen olevan liian pelottava pienille lapsille.

– Minun mielestäni lastensairaala olisi hyvä koti sille. Lapset ovat ottaneet sen hienosti vastaan, kun se on ollut näytteillä aiemmin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme