Mainos
Mainos

Live klo 14: Kohuttu tiedustelulakipaketti loppusuoralla – seuraa eduskunnan keskustelua suorassa lähetyksessä

Eduskunta ryhtyy tänään käsittelemään paljon keskustelua herättäneitä tiedustelulakiehdotuksia.

Lakiehdotuksen mukaan suojelupoliisi ja puolustusvoimat saisivat laajat tiedustelu­valtuudet, ja voisivat jatkossa harjoittaa tiedustelutoimintaa kansallisen turvallisuuden suojelemiseksi ilman selvää rikosepäilyä.

Käsittely vie oman aikansa, painottaa MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää.

– Mikään läpihuutojuttu se ei missään tapauksessa ole. Siinä on itse asiassa viisi lakia, ja ne käyvät monessa valiokunnassa. Tämä pelkkä käsittely, vaikka olisi kiireellinenkin, kestää pitkälle kevääseen toukokuuhun asti.

– Tässä on isoja paineita. Presidentti Sauli Niinistö on ajanut tätä lakipakettia eteenpäin, samoin hallitus. On vedottu turvallisuustilanteeseen, sen kiristymiseen ja terrorismiin.


Kallionpään mukaan lakipaketin läpimenon ratkaisijana on SDP.

– Käytännössä ratkaisijan paikalla ovat demarit. Jos demarit vastustaa, niin sitten tämä kiireellisyys ei toteudu, ja sitten tämä paketti viedään läpi osittain, ja seuraavalla vaalikaudella loput.

Arvostelijoiden mielestä tiedustelulait heikentäisivät yksityisyden suojaa.

Helsingin Sanomien tiedustelu-uutisoinnista kehkeytyi joulukuussa poikkeuksellinen tapahtumakulku, joka huipentui toimittajan kotiin tehtyyn kotietsintään ja sitä seuranneeseen oikeuskäsittelyyn. 

Mistä tässä on kyse? Kaikki HS:n tiedustelukohuun liittyvät uutisartikkelit voi lukea täältä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme