Mainos
Mainos

Kohuttuun palvelutaloon tehtiin tarkastuskäynti - Johtaja puolustautuu

Viranomaiset ovat tehneet tänään tarkastuskäynnin kohuttuun Merikartanon palvelutaloon. Palvelutalon johtaja vakuuttaa, että kohua aiheuttaneet ongelmat on korjattu kauan sitten.

Palvelutalon viimeisin kujanjuoksu alkoi Helsingin Sanomien artikkelista, jossa Merikartanon asukas kertoi kauhukokemuksistaan. Syytökset ovat vakavia, eikä palvelukoti kohtaa niitä ensimmäistä kertaa.

Merikartano vastasi pyytämällä viranomaiset tarkastuskäynnille. Lääninhallituksen ylitarkastaja ei havainnut tänään tehdyssä tarkastuksessa mitään hälyyttävää.

Merikartanon tapaus avasi taas keskustelun hoitolaitosten huonolla tolalla olevasta valvonnasta. Valvojia on laitosten määrään nähden aivan liian vähän. Merikartanosta annetaan ymmärtää, että viimeiset syytökset ovat virheellisiä ja saattavat johtaa jatkotoimenpiteisiin.

- Yhden ihmisen tarinaa yritetään käyttää yleistykseen. Tässä talossa on yli sata muuta tarinaa, ja tämä on yhden ihmisen tarina. Mutta en mene sitä julkisuudessa tämän enempää selvittelemään, se tullaan selvittämään tarkasti myöhemmin, kertoo puheenjohtaja Leena Luhtanen Espoon lähimmäispalveluyhdistys ry:stä.

- Minä ehdottomasti haluaisin nyt rauhottaa tämän tilanteen ennen kaikkea asukkaiden takia, mutta myöskin meidän työyhteisön takia, jotta me saamme tehdä sitä arkityötä täällä, sanoo Merikartanon palvelutalon toiminnanjohtaja Kaija Viitakoski.

Merikartanon pitkäaikainen asukas ei löydä kotitalostaan mitään moitittavaa, vaikka Helsingin Sanomat on kyllä luettu.

- Täytyy sanoa et se oli ihan väärin koko juttu, sanoo Aarne Nilsson.

Yleensä hoitolaitoksiin tehdään suurissa lääneissä tarkastuksia muutaman vuoden välein. Merikartanoon mennään seuraavan kerran jo tammikuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme