Mainos
Mainos

Koiran ekologinen jalanjälki katumaasturia suurempi

Uusiseelantilaisen kirjan Time to eat the dog kohuväitteen mukaan koiran ympäristökuormitus vastaa kahden katumaasturin vastaavaa. Yle uutisten mukaan keskikokoisen koiran ekologinen jalanjälki on 0,84 hehtaaria vuodessa, kun katumaasturilla ajaisi tämän kokoisella jäljellä jo 10 000 kilometriä vuodessa.

Kirjan kirjoittajat Brenda ja Robert Vale laskevat, että koiran syömä liha on syynä tähän suureen ekologiseen jalanjälkeen. Ympäristökuormitus riippuu suuresti koiran koosta, keskikokoinen koira syö päivässä noin 100 grammaa lihaa kuivamuonana, jonka valmistukseen on käytetty 450 grammaa raakaa lihaa. Pienempi koira syö vähemmän ja sikäli myös rasittaa ympäristöä vähemmän.

Kirjoittajat kehottavatkin ihmisiä pitämään pienempiruokaisia lemmikkejä, kuten kanoja tai kaneja, joiden ekologinen jalanjälki on huomattavasti pienempi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme