Mainos
Mainos

Koiran epäillään kuolleen myrkkysyöttiin – poliisi vahvisti tutkivansa tapausta

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii koiran kuolemaan johtanutta tapausta eläinsuojelurikoksena ja vahingontekona.

MTV Uutiset kirjoitti tiistaina hyvinkääläisperheen koirasta, joka kuoli sunnuntai-iltana täysin yllättäen kesken iltalenkin ilmeisesti maistettuaan myrkkyä, jota oli laitettu yleiselle kävelyreitille.

Perheen äiti kirjoitti asiasta Facebookiin ja kertoi, että "myrkkysyöttejä" on Hyvinkäällä Mustamännistön ja Ahdenkallion alueella.

Rikoskomisario Markku Helenius Itä-Uudenmaan poliisista kertoo MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

– Tapausta tutkitaan eläinsuojelurikoksena ja vahingontekona, Helenius sanoo.

Perheen äidin mukaan hänen tyttärensä oli sunnuntai-iltana puoli seitsemän aikaan perheen koirien kanssa lenkillä Kirkkotien ylittävän metsätien varrella Ahdenkallion puoleisella reitillä, kun yksi koirista maistoi ilmeisesti jotakin myrkyllistä ainetta. Parinkymmenen minuutin päästä pieni koira kaatui yhtäkkiä kesken kotimatkan eikä saanut enää henkeä. Koira kuoli lenkkipolulle.

Helenius sanoo, että poliisin tietoon myrkkysyöttitapauksia tulee harvoin.

– Tietysti tähän voi vaikuttaa se, että kaikki eivät tee niistä rikosilmoituksia, varsinkin jos koiran tai muun eläimen kohdalla kyseessä on niin sanottu läheltä piti -tilanne.

Myös se vaikeuttaa asian tutkimista, että syöttejä tai syötin syönyttä koiraa päästään harvoin tutkimaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme