Mainos
Mainos

Koiranäyttelyihin dopingkielto Suomessa

Virallisissa koiranäyttelyissä testataan ensi vuodesta alkaen koirat dopingin varalta. Kiellettyjen aineiden listaa Kennelliitto ei aio kuitenkaan laatia.

Dopingaineiden testaaminen laajenee ihmisistä koiriin. Suomen Kennelliitto aloittaa ensi vuonna dopingnäytteiden ottamisen virallisissa koiranäyttelyissä ja koirakokeissa. Eläinsuojelulain mukaisesti vain terveet koirat saavat osallistua kilpailuihin.

Kennelliitto arvioi, että koirien suorituskyvyn tahallinen kohottaminen ei ole kovin yleistä. Omistajat eivät kuitenkaan välttämättä tiedä tarpeeksi eri lääkeaineista. Tahatonta dopingia voivat aiheuttaa esimerkiksi antibioottikuurit, särkylääkkeet tai kyytabletit.

Kiellettyjen aineiden listaa Kennelliitto ei aio laatia. Kilpailuissa noudetaan kuitenkin niin sanotusti nollalinjaa. Poikkeusluvan voivat saada esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät koirat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme