Mainos
Mainos

Koiranulkoiluttaja löysi purkillisen huumeita – poliisi muistuttaa vanhempia vaarasta lapsille

Tiistaina hätäkeskus sai Espoon Henttaalla kulkeneelta koiranulkoiluttajalta ilmoituksen epäilyttäviä pillereitä sisältävästä lasipurkista.

Ylikonstaapeli Nina Pelkonen kertoo, että paikalle saapunut poliisipartio tunnisti pillerit ulkomuodon perusteella huumausaineiksi luokitelluiksi ja korjasi huumeet talteen.

Poliisi muistuttaakin, että lumien sulaessa ja ulkona liikkumisen lisääntyessä vanhempien kannattaa keskustella lasten kanssa erikoisten esineiden löytämisestä.

– Puistoissa, pusikoissa tai leikkipaikoilla ei pidä koskea tai pistää suuhunsa minkään valtakunnan kivan värisiä tai näköisiä "nameja" sillä ne voivat olla hengenvaarallisia, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Poliisi rohkaisee aikuisia keräämään löytämänsä pillerit, jauheet ja ruiskut talteen, mikäli se on turvallisesti mahdollista. Kerätyt aineet ja käyttövälineet voi toimittaa poliisille, apteekkiin, ongelmajätteisiin tai muutoin turvallisesti hävitettäväksi.

Rikostutkinnalle ainelöydöistä on hyötyä harvoin, ellei ulkoilija satu osumaan isommalle maastokätkölle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme