Mainos
Mainos

Koirasusien suosio huolestuttaa eläinsuojelijoita

Eläinsuojeluvalvojat eri puolilta Suomea varoittavat, että kaikki koirasusien pennut eivät välttämättä tule hyvistä kodeista.

Koiran ja suden risteytysten eli koirasusien määrä kasvaa Suomessa jatkuvasti. Koirasuden pentuja on viime aikoina näkynyt myynnissä runsaasti. Eläinsuojeluviranomaiset ja koiraharrastajat pelkäävät, että taitamattomille omistajille päätyneistä pennuista voi koitua ongelmia.

Koirasusiin tutustuneiden mukaan eläin ei sovellu jokamiehen lemmikiksi. Se tarvitsee asiantuntevan omistajan, joka ymmärtää sudelta periytyviä luonteenpiirteitä.

Eläinsuojeluvalvojat eri puolilta Suomea varoittavat, että kaikki pennut eivät välttämättä tule hyvistä kodeista. Valvojille on ilmoitettu puutteellisissa oloissa pidetyistä koirasusista, ja myös viitteitä järjestelmällisestä pentutehtailusta on tullut ilmi. Koirasusina saatetaan myös myydä sekarotuisia koiranpentuja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme