Mainos
Mainos

Koiravaljakkoyrittäjä vaatii terveystarkastajalta oikaisua

Koiravaljakkoyritys kokee tulleensa aiheetta leimatuksi Tornion terveystarkastajan lausuntojen vuoksi. Kaupunki ei näe lausunnon oikaisemista tarpeellisena, sillä turman tutkinta on yhä kesken.

Tornion koiravaljakkoturmassa osallisena ollut matkailuyritys vaatii kaupungin terveystarkastajaa oikaisemaan julkisesti lausuntonsa yrityksen turvallisuusasiakirjasta. Tapaninpäivän turmassa kuoli kaksi italialaisnuorta, kun koiravaljakko jäi junan alle.

Terveystarkastaja sanoi pian turman jälkeen, etteivät viranomaiset olleet saaneet yritykseltä lain vaatimaa turvallisuusasiakirjaa.

Yritys sanoo nyt kuitenkin laatineensa jo joulukuussa 2003 turvaohjeet pelastussuunnitelman nimellä. Yrittäjän mukaan laki ei myöskään edellytä asiakirjan oma-aloitteista toimittamista viranomaiselle.

Tornion kaupungin terveystarkastaja ei näe syytä oikomiseen. Matkailuyrityksen mielestä lausunto synnytti joissakin tiedotusvälineissä sen kuvan, että se olisi toiminut ilman lupaa.

- Edellä mainitun seurauksena julkisuuteen levisi kuva yrityksestämme "pimeänä" ja rahanahneena harrastelijaväkenä, joka vähät välittää säännöistä tai määräyksistä, sanotaan yrityksen tiedotusvälineille toimittamassa kirjelmässä.

- Määräysten mukaan asiakirja on täytynyt olla tehtynä ja toiminta on täytynyt järjestää asiakirjan sisältämän suunnitelman mukaisesti. Yrityksellämme näin on ollut, sanoo yritys ja uhkaa kannella asiasta oikeusasiamiehelle, yrityksestä korostetaan.

Kaupunki ei näe syytä oikaisuun

Terveystarkastaja Markku Kivelä sanoo, että kaupunki ei näe syytä oikaisulausuntojen antamiseen.

- Silloin tapaninpäivän jälkeen minulla ei ollut tietoa, onko yrittäjällä turvallisuussuunnitelmaa. Se on jälkeen päin toimitettu meille, kun sitä on pyydetty, Kivelä sanoo.

Hän ei pidä yrityskuvan korjaamista tärkeänä tässä vaiheessa, kun vakavan turman tutkinta on vielä kesken.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme