Mainos
Mainos

Koiranäyttelyt väistyneet muiden koiraharrastusten tieltä

Suomalaiset harrastavat koiriensa kanssa yhä aktiivisemmin, kertoo Suomen Kennelliitto.  

Viime vuonna koiraharrastajat kävivät erilaisissa kokeissa ja kilpailuissa 3,8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Koiranäyttelyissä puolestaan käytiin 6,7 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. 

Kennelliiton mukaan joidenkin perinteisten metsästyslajien suosio on laskenut ja niiden rinnalla monet tuntemattomammat harrastuslajit kasvattavat suosiotaan. 

Koiraharrastuksista agilityn suosio on jatkanut kasvuaan. Suomen Agilityliitto hyväksyttiin marraskuussa Suomen Olympiakomitean jäseneksi. 

Toinen suositaan kasvattanut koiraharrastus on Kennelliiton mukaan rally-toko, joka yhdistelee elementtejä tottelevaisuuskokeesta eli tokosta, agilitystä ja koiratanssista. 

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen näkee agilityn ja rally-tokon suosion perustuvan koiran ja sen ohjaajan tiiviiseen yhteistyöhön. 

– Ihmiset haluavat olla osallisena toiminnassa. Näissä lajeissa ohjaajan osuus on suurempi kuin näyttelyissä, jolloin koiran ja ihmisen yhteistyön merkitys korostuu. Molempia lajeja on myös helppo lähteä kenen tahansa kokeilemaan, eikä harrastamisen tarvitse viedä aina kisakentille, sanoo Lehkonen tiedotteessa. 

Viime vuonna suoritukset koirakokeissa lisääntyivät myös esimerkiksi koiratanssissa, paimennuksessa ja vinttikoirien ratajuoksussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme