Mainos
Mainos

Koirien kanssa harrastetaan entistä enemmän

Koirien kanssa harrastetaan entistä enemmän. Kennelliiton tiedoista selviää, että esimerkiksi erilaisten virallisten koekäyntien määrä on tuplaantunut kymmenessä vuodessa. Liiton jäsenistä puolet harrastaa koiransa kanssa muutakin kuin lenkkeilyä.

Samaan aikaan tarjolla on myös entistä monipuolisemmin lajeja. Uutuuslajeihin kuuluu muun muassa pallopaimennus, jossa koira kuljettaa palloja työntämällä. Näyttelyiden jälkeen ylivoimaisesti suosituin koiraharrastus on agility eli koirien esteratakilpailu.

Kennelliitosta kerrotaan, että koiran harrastamisesta saamat virikkeet vähentävät ongelmakäytöstä. Energiansa harrastuksessa purkanut koira on kotona tasapainoinen.

-Jos koira ei saa tarpeeksi tekemistä, se keksii tekemistä itse, eivätkä sen keksinnöt ole aina niin positiivisia. Koira saattaa ruveta nakertamaan tuolinjalkoja tai haukkumaan sisällä, koska sillä on tylsää, kertoo viestintäpäällikkö Kaija Unhola.

Erilaiset koiraharrastukset ovat tänään ja huomenna esillä Helsingin Messukeskuksessa Suomen suurimmassa koiratapahtumassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme