Mainos
Mainos

Koirien myrkyttäjät liikkeellä Lappeenrannassa

Lemmikkieläimiin kohdistuva viha nostaa päättään eri puolilla Suomea. Viime vuonna koiria myrkytettiin Raumalla ja Savonlinnassa, nyt Lappeenrannassa.

Viime viikonlopun kirjoitukset lehdissä kielivät koira- ja kissavihan puhjenneen Lappeenrannan seudun lähiöissä. Koirahmisiä tapaukset puhuttavat, mutta aniharvoin ne viedään poliisitutkintaan. Hajuhaittoihin kyllästyneistä ihmistä löytyy niitä, jotka hävittävät sumeilematta luvattomille tonteille miilustaneen lainsuojattoman kissan.

Koiransa tai kissansa tahalliseen myrkytykseen menettäneiden on vaikea astua julkisuuteen. Lappeenrannan rikospoliisista kerrotaan, että näyttökysymykseen törmätään myös juridisesti. Siksi tapaukset tulevat harvoin poliisitutkintaan. Tahallinen lemmikin myrkyttäminen luokitellaan rikoksena joko eläinrääkkäykseksi tai vahingonteoksi, josta voidaan tuomita jopa vuodeksi vankeuteen.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme