Mainos
Mainos

Koivisto huolissaan Suomen kriisinhallintatoiminnasta

Koiviston mielestä operaatioihin ei pitäisi lähteä ilman selkeää näkemystä siitä, miten tilannetta halutaan muuttaa.

Presidentti Mauno Koivisto on huolissaan Suomen valmiudesta lähettää sotilaita kriisinhallintatehtäviin ympäri maailman. Koivisto totesi Pohjoismaisessa työläiskongressissa Kiljavalla, että hän olisi mieluummin pidättyväinen.

- Minua on kaiken aikaa hirvittänyt tämä homma. Kysyntää on maailmalla loputtomasti ja Suomessa on jonkinlaista intressiä osallistua. Siellä voi tulla hyvin suuria rähinöitä, Koivisto sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Koiviston mielestä ei pitäisi missään nimessä lähteä operaatioihin ilman selkeää näkemystä siitä, miten tilannetta halutaan muuttaa.

- Mehän tunnemme tämän ajopuuteorian; mennään ajopuuksi mukaan ja katsotaan mihin kapeikkoon joudutaan, Koivisto moitti.

Koivisto oli huolissaan myös EU:n laajentumisesta ja arvioi sen heikentävän Suomen vaikutusvaltaa unionissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot