Mainos
Mainos

Koivisto: Länsi ja Venäjä lähentyneet

Presidentti Mauno Koiviston mukaan lännen ja Venäjän käsitykset maailman turvallisuusuhkista ovat lähentyneet Yhdysvaltain terrori-iskujen myötä.
Turun Sanomien ja Aamulehden haastatteleman Koiviston mielestä pelko terrorismista on korvannut aikaisempia viholliskuvia.
Koivisto totesi, että uhkakuvien samankaltaistuminen on Suomen kannalta myönteistä kehitystä, koska se lähentää länttä ja Venäjää. Koiviston mielestä kyseessä on yksi vaihe jo Helsingin Etyk-kokouksen aikoihin alkaneessa liennytysprosessissa.
Koiviston mukaan terrori-iskuista ja niiden jälkihoidosta voi tulla voimakkaasti kansainvälistä järjestelmää muokkaava tekijä.
Presidentti Koivisto kiitteli Yhdysvaltoja maltillisuudesta terrori-iskujen vastatoimiin valmistautumisessa. Yhdysvallat on Koiviston mukaan toiminut oikein pidättäytyessään nopeista kostoiskuista ja hankkiessaan operaatioilleen myös YK:n tuen. Koivisto totesi myös, että nyt ollaan oikealla tiellä mutta hyvin vaikeita ratkaisuja on vielä edessä.
Koivisto vaati kuitenkin perusteellista keskustelua terrorismia lietsovista tekijöistä. Hänen mielestään Yhdysvaltojen iskut johtuivat pikemminkin taloudellisista kuin uskonnollisista syistä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot