Mainos
Mainos

Koivisto: Venäjä tärkeämpi kuin Nato

Koivisto sanoo, ettei pysty edes kuvittelemaan tilannetta, jossa Suomi olisi Naton jäsen.

Presidentti Mauno Koivisto korostaa Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden merkitystä. Koiviston mukaan jäsenyys kansainvälisissä järjestöissä ei korvaa hyvien naapurisuhteiden merkitystä.

Koiviston kuitenkin huomauttaa, että Suomen ja Venäjän väliset suhteet voisivat olla paremmatkin. Koivisto viittaa keskusteluun, joka syntyi Suomen ja Venäjän lähetystön kakkosmiehen Vjatsheslav Tutshninin antamasta kritiikistä.

Venäjän suhtautumista Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Koivisto ei pidä ongelmana. Koiviston mukaan Nato-jäsenyydestä ei voi syntyä ongelmia siitä yksinkertaisesta syystä, ettei hän usko Suomen liittyvän sotilasliittoon koskaan.

- Sellaista vaihtoehtoa minä en pidä ollenkaan realistisena. Minä en suhtaudu ollenkaan vakavasti siihen kysymykseen, että Suomi harkitsisi Nato-jäsenyyttä, Koivisto sanoo.

Yhtä vähän Koivisto pystyy kuvittelemaan Turkkia EU:n jäsenenä. Hän kehottaakin EU:ta tässä asiassa tuumaustaukoon.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 26.10.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot